وبلاگ سایت

تعمیربردهای الکترونیکی و صنعتی

تعمیربردهای الکترونیکی و صنعتی

تعميربردهاي الكترونيكي

بردهاي الكترونيكي را بر اساس تجربيات كاري و فني خود قصد دارم به شرح زير تقسيم بندي كنم :

1-     بردهاي داراي واحد پردازشي با قسمت هاي درايورهاي خروجي و  ايزوله وروديها

2-     بردهاي بدونه واحد پردازشي با قسمت هاي درايورهاي خروجي و  ايزوله وروديها

بردهاي الكترونيكي كه داراي واحد پردازش هستند به طور معمول جهت جمع آوري اطلاعات بر پايه وروديهاي ديجيتال و يا پالس و يا وروديهاي آنالوگ كه در رنج وسيعي براي اندازه گيري كميت هاي مختلف در يك پروسس استفاده مي شوند. اين كميت ها معمولا ممكن است براساس مقاديراندازه گيري و يا شرايط مورد نياز در طراحي با واسطه اي مختلف الكترونيكي تبديل به رنج استاندارد مورد نظر شوند . اين واسطه ها مي تواند از نوع يك تقسيم ولتاژ مقاومتي با فيلتر هاي پايين گذر خازني و سلفي باشد و يا از اي سي هاي مبدل آنالوگ با قابليت هاي مختلف استفاده شده باشد.

معمولا براي اين نوع بردها قابليت ايجاد شرايط شبيه سازي براي سخت افزار و حتي نرم افزار بدون استفاده از ابزار ها و نرم افزار ارائه شده توسط سازنده وجود ندارد و فقط با استفاده از نوع عملكرد در پروسس استفاده شده وآشنايي سطح بالا به لحاظ كاتالوگ خواني قطعات الكترنيك مي توان اقدام به تعمير و تست آنها نمود در غير اين صورت تعمير و عيب يابي آنها به راحتي مي تواند منجر به خرابي و عيوب بيشتر خواهد شد. از جمله اين نوع بردهاي الكترونيكي مي توان به انواع ايسيو هاي كنترلي و كنترلر هاي صنعتي اشاره نمود.

مطالعه و بررسي خوب و كارآمد براي پروسس استفاده شده اين بردها ريسك خرابي بيشتر را پايين آورده و همچنين يافتن قطعات معيوب اين نوع بردها را امكان پذير خواهد نمود.

در اين جا بهترين روش براي شروع به كار در پروسه عيب يابي و تعميرات برهاي الكترونيكي را مي توان به صورت كسب اطلاع از پروسسه عملكرد برد و بعد از آن اطلاع از عيوب و كد هاي خطاي ظاهر شده و در قسمت نهايي اقدام به عيب يابي قطعات معيوب و تعويض و تست ذكر نمود كه اين خود مستلزم تجربه و دانش اوليه الكترونيك و برق مناسب مي باشد.

در مورد بردهايي كه واحد پردازش ندارند و يا بهتر است بگوييم بردهاي واسطه در بيشتر مواقع درايورها و يا تبديل كننده هاي سيگنالهاي كنترلي از واحد هاي بالادستي به يك فرمان و يا يك عملكرد كنترل نهايي براي عملگرها (actuators) نهايي مي باشند اين نوع برده در بيشتر موارد براي سيستم هاي هيدروليكي و يا الكتريكال قدرت استفاده مي شود نمونه بسيار بارز از اين نوع بردها مي توان گيت درايورهاي استفاده شده در درايوهاي ac و dc و يا سرو درايوها را به خوبي برد كه به برد هاي طبقه گيت درايورها شناخته مي شوند.

لازم است در اينجا به اين مطلب اشاره كنيم كه در بسياري از سيستم هاي يك پارچه و يا كمپلكس شده اين طبقه درايورهاي قدرت را معمولا با نام قسمت درايور برد نام گذاري و شناسايي مي كنند.

تفكيك كردن اين قسمت و طبقه دربردهاي الكترونيكي مستلزم شناخت خوب از قطعات الكترونيكي مي باشد سهل انگاري در شناخت خوب از عملكرد اين طبقه از يك سيستم كمپلكس مي تواند خسارت جبران ناپذيري ايجاد نمايد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *