تعمیربردهای الکترونیکی و صنعتی

تعمیربردهای الکترونیکی و صنعتی
تعمیربردهای الکترونیکی
بردهای الکترونیکی را بر اساس تجربیات کاری و فنی خود قصد دارم به شرح زیر تقسیم بندی کنم :
۱- بردهای دارای واحد پردازشی با قسمت های درایورهای خروجی و ایزوله ورودیها
۲- بردهای بدونه واحد پردازشی با قسمت های درایورهای خروجی و ایزوله ورودیها
بردهای الکترونیکی که دارای واحد پردازش هستند به طور معمول جهت جمع آوری اطلاعات بر پایه ورودیهای دیجیتال و یا پالس و یا ورودیهای آنالوگ که در رنج وسیعی برای اندازه گیری کمیت های مختلف در یک پروسس استفاده می شوند. این کمیت ها معمولا ممکن است براساس مقادیراندازه گیری و یا شرایط مورد نیاز در طراحی با واسطه ای مختلف الکترونیکی تبدیل به رنج استاندارد مورد نظر شوند . این واسطه ها می تواند از نوع یک تقسیم ولتاژ مقاومتی با فیلتر های پایین گذر خازنی و سلفی باشد و یا از ای سی های مبدل آنالوگ با قابلیت های مختلف استفاده شده باشد.
معمولا برای این نوع بردها قابلیت ایجاد شرایط شبیه سازی برای سخت افزار و حتی نرم افزار بدون استفاده از ابزار ها و نرم افزار ارائه شده توسط سازنده وجود ندارد و فقط با استفاده از نوع عملکرد در پروسس استفاده شده وآشنایی سطح بالا به لحاظ کاتالوگ خوانی قطعات الکترنیک می توان اقدام به تعمیر و تست آنها نمود در غیر این صورت تعمیر و عیب یابی آنها به راحتی می تواند منجر به خرابی و عیوب بیشتر خواهد شد. از جمله این نوع بردهای الکترونیکی می توان به انواع ایسیو های کنترلی و کنترلر های صنعتی اشاره نمود.
مطالعه و بررسی خوب و کارآمد برای پروسس استفاده شده این بردها ریسک خرابی بیشتر را پایین آورده و همچنین یافتن قطعات معیوب این نوع بردها را امکان پذیر خواهد نمود.
در این جا بهترین روش برای شروع به کار در پروسه عیب یابی و تعمیرات برهای الکترونیکی را می توان به صورت کسب اطلاع از پروسسه عملکرد برد و بعد از آن اطلاع از عیوب و کد های خطای ظاهر شده و در قسمت نهایی اقدام به عیب یابی قطعات معیوب و تعویض و تست ذکر نمود که این خود مستلزم تجربه و دانش اولیه الکترونیک و برق مناسب می باشد.
در مورد بردهایی که واحد پردازش ندارند و یا بهتر است بگوییم بردهای واسطه در بیشتر مواقع درایورها و یا تبدیل کننده های سیگنالهای کنترلی از واحد های بالادستی به یک فرمان و یا یک عملکرد کنترل نهایی برای عملگرها (actuators) نهایی می باشند این نوع برده در بیشتر موارد برای سیستم های هیدرولیکی و یا الکتریکال قدرت استفاده می شود نمونه بسیار بارز از این نوع بردها می توان گیت درایورهای استفاده شده در درایوهای ac و dc و یا سرو درایوها را به خوبی برد که به برد های طبقه گیت درایورها شناخته می شوند.
لازم است در اینجا به این مطلب اشاره کنیم که در بسیاری از سیستم های یک پارچه و یا کمپلکس شده این طبقه درایورهای قدرت را معمولا با نام قسمت درایور برد نام گذاری و شناسایی می کنند.
تفکیک کردن این قسمت و طبقه دربردهای الکترونیکی مستلزم شناخت خوب از قطعات الکترونیکی می باشد سهل انگاری در شناخت خوب از عملکرد این طبقه از یک سیستم کمپلکس می تواند خسارت جبران ناپذیری ایجاد نماید.